Botine elegante - nu s-au lasat intimidate de valurile de schimbari care s-au abatut asupra universului modei, ci s-au mentinut in topul celor mai ravnite modele de incaltaminte de dama ale sezonului racoros, sagetand in felul lor unic, sexul opus.

Botinele au servit chiar drept izvor de inspiratie pentru artistii cabaretului de odinioara, care nu au ezitat sa aduca astfel un elogiu plin de picanterie farmecului feminin al vremii.

Cel mai faimos han bucurestean al anilor 1900, Hanul lui Manuc, considerat pe drept cuvant un veritabil caravanserai romanesc al vremurilor de odinioara, gazduia savuroasele spectacole de cabaret ale trupei lui Beni-Zug-Zug, care interpreta printre altele si cupletul „Cu un picior foarte usor si cu-o botina de cea mai fina”.

Desi sansoneta romaneasca a palit cu timpul, botinele a ramas vedeta si azi, innobiland gleznele fine ale tuturor generatiilor femei, de la asa numita „Eva-a-cochetariei” incoace.

Botinele constituie un element must-have in garderoba oricarei reprezentante a sexului frumos, care doreste sa-si puna in valoare farmecul personal, fara sa renunte la confort si comoditate.

Imbracand perfect incheietura gleznei, botinele au darul de a oferi o stabilitate majora articulatiei si favorizeaza un mers sigur, care sporeste increderea in sine a purtatoarei, aducandu-i un plus de „self esteem”, cum ar spune englezii, numai bun pentru cucerit orizonturi noi.

Varietatea modelelor pentru care putem opta este extrem de larga, astfel incat ne putem bucura de privilegiul de a alege ceea ce ni se potriveste cel mai bine, in orice ocazie si cam la orice tip de tinuta ne-am raporta.

E suficient sa rasfoim... botine online on-vogue, pentru a remarca tocmai acest avantaj, de a obtine un articol foarte sic, ce se adapteaza la fusta si la pantalon deopotriva, fara sa ne subtieze in schimb portofelul, aducandu-ne in sapa de lemn.

Cu toc inalt, mediu sau jos, in culori mai sobre sau mai saritoare in ochi, cu franjuri, catarame sau fara prea multe brizbrizuri, botina isi face datoria din plin si in aceasta toamna, castigand pe merit un loc privilegiat in dulapiorul nostru de incaltaminte.

Aspectul sau compact si protectiv nu stirbeste catusi de putin eleganta personala, ci se pliaza perfect pe un look ce caracterizeaza femeia activa, dinamica si nu in ultimul rand plina de sarm, gata sa exploreze taramul provocarilor de orice fel.